Supporter van Elkaar - Aflevering 1

 

Volg wekelijks de overwinningen en tegenslagen van Enschedese gezinnen

Begin vorig seizoen lanceerde de stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' een nieuw project: Supporter van Elkaar. Diverse teamleden zetten zich in voor Enschedese gezinnen die het niet makkelijk hebben en een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gezinnen zijn afgelopen jaar op de voet gevolgd en hiervan is een serie van zeven afleveringen gemaakt. De eerste aflevering is vanaf vanavond (18.00 uur) te zien op de kanalen van 1Twente, de website van TCTubantia en het YouTube-kanaal van FC Twente.

Supporter van Elkaar richt zich op gezinnen met multi-problematiek. Het doel is om binnen deze gezinnen een gezonde leefstijl te bevorderen en de participatie deelname aan de maatschappij  te  vergroten. De gezinsleden worden op een positieve manier gemotiveerd en krijgen zo meer zelfvertrouwen, hierbij is sport  de rode draad. In de serie is te zien wat de gezinnen meemaken en wat de effecten zijn als de negatieve spiraal doorbroken wordt. De overwinningen en tegenslagen van deze Enschedese gezinnen zijn vanaf maandag 18 maart te volgen. De afleveringen van Supporter van Elkaar zijn wekelijks te zien op de kanalen van 1Twente, de website van TCTubantia en het YouTube-kanaal van FC Twente.

 

Deelnemende gezinnen volgen twee bijeenkomsten per week. De ochtend is voor de ouders met activiteiten gericht op hun persoonlijke doelen en toekomstdromen. De middag is voor hele het gezin, waar zij met elkaar sport- en spelactiviteiten doen. De vijfde groep gezinnen is net gestart met het Supporter van Elkaar-traject.
 

“Zo krijgen zij de regie over hun toekomst meer in eigen handen”

“De innovatie in de aanpak van Supporter van Elkaar zit in het gezin - de ouders met de kinderen - en hen met elkaar positieve en betekenisvolle activiteiten te laten doen”, vertelt Laura Hofte, projectleider van Supporter van Elkaar. “Het effect hiervan is zoveel groter dan ingeschat. Als je als gezin samen actieve en gezellige activiteiten doet – kinderen koken voor hun ouders, samen beweegspellen doen of naar een voetbalwedstrijd – doorbreekt dit een negatieve spiraal. Kinderen hebben goede voelsprieten voor de spanningen in huis. Zij zien de grote zorgen thuis en het is zo fijn dat ze hun ouders ook weer eens vrolijk zien. De ouders krijgen ruimte in hun hoofd om weer na te denken en toekomstplannen te maken. Ze kunnen van de teamleden van Supporter van Elkaar steun krijgen bij het oplossen van hun problemen. Zo krijgen zij de regie over hun toekomst meer in eigen handen.”

Het project kan niet succesvol zijn zonder de samenwerking met de vele partners. Het project Supporter van Elkaar is (mede) mogelijk gemaakt door het FNO-programma ‘Gezonde toekomst dichterbij’.