FC Twente maakt met project ‘Supporter van Elkaar’ kans op geldbedrag

23 januari 2020

ENSCHEDE - Het project ‘Supporter van Elkaar’ van de stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ is genomineerd voor de titel ‘Maatschappelijk Project Eredivisie’ van de VriendenLoterij. Samen met FC Utrecht en ADO Den Haag strijden de Enschedeërs om de titel, wat de club een bedrag van 50.000 euro kan opleveren. 

Het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op

Bas Schreurs
Gezinnen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: dat is het doel van het project ‘Supporter van Elkaar’ van FC Twente. De afgelopen maanden werden kwetsbare Enschedese gezinnen, die bijvoorbeeld kampen met gezondheidsklachten of financiële schulden, geholpen door teamleden van de Enschedese club. Met behulp van sporten, groepsgesprekken en workshops werd geprobeerd om de situatie van gezinsleden te verbeteren. 

Volgens projectleider Bas Schreurs laat FC Twente hiermee zien dat de kracht van een voetbalclub niet te onderschatten is. “We pakken het nogal eigenzinnig aan: weinig bureaucratie, maar goed nagaan wat mensen daadwerkelijk nodig hebben en dan aan de slag gaan. De aanpak werkt wonderbaarlijk goed. De succesverhalen zijn inspirerend: het kost veel energie, maar het levert nog veel meer energie op.”

Einduitslag
Alle Eredivisieclubs hadden dit jaar de mogelijkheid om een initiatief in te dienen bij de VriendenLoterij. FC Twente, ADO Den Haag en FC Utrecht maken nu kans op de hoofdprijs: 50.000 euro. Dit heeft een onafhankelijke jury bepaald. De Tukkers krijgen in ieder geval een geldbedrag, want ook de nummer twee (30.000 euro) en de nummer drie (20.000) euro, vallen in de prijzen.

Het publiek heeft de komende dagen de mogelijkheid om hun stem uit te brengen op het beste project. Dit kan via www.vriendenloterij.nl/winnaar. De winnaar wordt op 26 januari bekendgemaakt. 

Alle afleveringen van de serie ‘Supporters van Elkaar’ van FC Twente zijn hier terug te kijken. 

TV serie

Volg wekelijks de overwinningen en tegenslagen van Enschedese gezinnen Begin vorig seizoen lanceerde de stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' een nieuw project: Supporter van Elkaar. Diverse teamleden zetten zich in voor Enschedese gezi

Lees meer