ik geloof 't kumt wa good in 2021

21 december 2020

2020 is een jaar om nooit te vergeten, het was in vele opzichten een moeilijk jaar waarin het woord samen een andere betekenis heeft gekregen. In de wereld om ons heen, thuis en op het werk veranderde er veel. We begonnen 2020 fantastisch en veelbelovend. In januari won Supporter van Elkaar de 1e prijs van de eredivisie/vriendenloterij voor het beste maatschappelijke project van 2019. En in dezelfde maand was het definitief dat we in 3 steden door konden gaan met dit project waar we zelf heel erg in geloven. Al voor het 2e jaar mochten gezinnen van Supporter van Elkaar kosteloos op vakantie in een prachtige stacaravan op camping Scholtenhagen in Haaksbergen. Voor veel gezinnen is op vakantie gaan niet vanzelfsprekend en zo konden we een aantal gezinnen erg blij maken.

Natuurlijk is Supporter van Elkaar door de coronamaatregelen anders gegaan dan we zouden willen. We begonnen in februari aan een nieuw avontuur in 3 steden in Twente; Enschede, Hengelo en Oldenzaal. En al snel moesten we stoppen. In september nog een keer opgestart maar ook toen moesten we na een paar weken alweer stoppen. En zoals zoveel onzekerheden, is het voor ons ook nog onzeker wanneer we weer met de groepsbijeenkomsten met de ouders en met het hele gezin kunnen starten. Naast de gezinnen is dit ook erg moeilijk voor onze stagiaires die er echt heel gemotiveerd tegenaan blijven gaan maar wat is dit een andere stage dan verwacht geworden. 

Mensen konden elkaar dit jaar elkaar niet of minder zien, hadden verdriet om ziekte en verlies, raakten hun werk kwijt of hadden minder perspectief op werk of zoals de zorgmedewerkers waren zo vreselijk druk. Er was onzekerheid, stress en angst, kinderen moesten thuis blijven en dat maakte het erg zwaar voor veel mensen. Aan de ene kant was er meer saamhorigheid en aan de andere kant veel boze mensen en onrust. 

In oktober hebben we symbolisch met een aantal leden toch de aftrap van een nieuw seizoen van ‘Supporter van Elkaar’ gedaan met een kleine vertegenwoordiging van onze nieuwe maatschappelijke selectie en met Ron Jans en Wout Brama als ambassadeurs. Het is geweldig dat “onze” selectie het vertrouwen heeft in het project en de verbindende factor willen zijn naar hun achterban of op persoonlijke titel wat voor de gezinnen wil betekenen.

We hebben samen met onze stagiaires in iedere stad op een andere manier contact gehouden met de gezinnen. Binnen de coronamaatregelen allerlei acties bedacht en waar het kon toch wekelijks een uurtje gesport met de ouders of de kinderen.  We hebben contact via de app of met bellen en soms gaan we langs de gezinnen om te zien hoe het echt gaat maar ook om ze te verrassen met cadeautjes. Dit hebben we kunnen doen met Pasen, met Sinterklaas en met Kerst. Op 5 december hebben alle gezinnen een fantastisch cadeau van FC Twente gekregen, een IkMisOe Matchdaypakket. Daarnaast hebben we met verschillende acties de gezinnen ook uitgedaagd om in beweging te blijven en gezond te koken. Via facebook Supporter van Elkaar en de app hebben we veel tips en filmpjes gedeeld en in Hengelo hebben de gezinnen zelfs een pakket gekregen van de FC Twente Supportersvereniging Hengelo met o.a. een springtouw en opdrachten. We hebben in iedere stad een speurtocht gemaakt met opdrachten die ieder gezin zelf kan doen in de kerstvakantie. Veel kinderen hebben een kerstkaart gemaakt die aan het eerste van de FC Twente dames en heren aangeboden worden. Wout Brama heeft een bemoedigende boodschap ingesproken en op 23 december hebben we een online kerstmuziek bingo voor het hele gezin waarbij de kinderen prijsjes kunnen winnen. Voor januari hebben we ook nog twee hele leuke online acties bedacht en dan halverwege januari maar eens weer opnieuw bekijken wat mogelijk is. We willen in ieder geval het contact met de gezinnen zien te houden en alle aandacht wordt zeer gewaardeerd door alle gezinnen. 

Laten we de momenten dat we samen kunnen zijn met onze naasten koesteren en vol vertrouwen uitkijken naar 2021, hopelijk een jaar vol fijne ontmoetingen. Namens het team van Supporter van Elkaar veel lichtpuntjes, gezondheid en mooie “samen” momenten in 2021. En 't kump wa good!!!!!

Klik op ENorm- Wat doow dit joar met kesmis

 

TV serie

Volg wekelijks de overwinningen en tegenslagen van Enschedese gezinnen Begin vorig seizoen lanceerde de stichting 'FC Twente, scoren in de wijk' een nieuw project: Supporter van Elkaar. Diverse teamleden zetten zich in voor Enschedese gezi

Lees meer